Призначені для розсічення кісткової тканини, що відрізняються прямолінійною формою ріжучої кромки браншів.
Щипці кісткові (кусачки) призначені для розсічення кістки, скуштування невеликих кісткових виступів при хірургічній обробці ран, обробці опила кістки при ам формування вхідних отворів при трепанації стінок порожнин.
Вимоги до кісткових щипців (кусачків);
1. Відносна легкість розсічення кістки без докладання значних зусиль на рукоятки інструменту. 2. Можливість точного моделювання при скуштуванні краю кістки. 3. Попередження ятрогенних пошкоджень сусідніх тканин. Всі краї щипців, крім ріжучих, повинні бути закруглені.
4. Підвищена міцність усіх частин інструменту, що дозволяє розвивати велике зусилля без його поломки. 5. Можливість встановлення робочих частин інструменту в різних площинах.
6. Повернення робочих частин у вихідне положення при припиненні зусилля на рукоятках. 7. Відносна універсальність, що визначає можливість без зміни інструменту виконувати різні маніпуляції на кістках різної товщини та форми.
8. Тривалий термін експлуатації інструмента.
Конструктивні особливості кісткових щипців (кусачок)
Кісткові щипці (кусачки) мають такі частини:
1. Губки з ріжучими кромками різної форми. 2. Гвинтовий замок (подвійний або ординарний). 3. Рукоятки з підсилюючими упорами. >
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.
