До кісткових щипців пред'являють наступні вимоги: а) ріжучі кромки губок гострі, ретельно відполіровані, без вм'ятин, задирок, зазубрин та інших пороків, видимих невимовним по оком, щільно змикаються всьому контуру; б) бічне усунення зімкнутих губок не більше 0,06 мм; в) гострі кромки (крім ріжучих) притуплені; г) гвинт у замку міцно загорнутий, розклепаний і не відкручується при користуванні щипцями; шар&нирне з'єднання забезпечує легкий і плавний хід; д) пружини (їх у сучасних кусачках дві) не мають залишкової деформації; якщо пружина одна, то вільний кінець її м'яко, без заїдання ковзає по ручці; дуже важливе повне розмикання губок під дією пружини; зусилля, необхідне для зведення-губок, прикладене до середини захоплюваної пензлем ділянки ручок, не повинно перевищувати 1,5—2,0 кгс. Після зовнішнього огляду щипців звертають увагу на наявність всіх частин, справність замку і пружини, правильне змикання губок. Перевірка зусиль, необхідних для змикання інструменту, проводиться динамоміром або за допомогою ваг. Функціональні властивості інструменту перевіряють шляхом десятикратного розсічення картону товщиною 1,5-2,0 мм. В результаті цього випробування на ріжучих кромках губок не повинно з'являтися вм'ятин або викрашування, а розріз повинен бути рівним, без рваних країв. ний або парафінований папір і укладають по 5-10 штук у картонні коробки. При тривалому зберіганні інструменту пружина повинна бути розвантажена, для чого верхній її кінець (спрямований до губок) слід вивести з площини інструменту, тобто змістити з гілки в сторони і таким чином запобігти втомі пружини.
< Стерилізація хірургічного інструментарію здійснюють кип'ятінням, автоклавуванням та антисептичними речовинами. Неріжучі інструменти стерилізують кип'ятінням в 1-2% розчині гідрокарбонату натрію, який перешкоджає окисленню металу і підвищує температуру кипіння. Можна кип'ятити інструменти у дистильованій воді. Інструменти, вимиті щіткою з милом та висушені після попередньої операції, опускають у воду на сітці у спеціальні металеві судини — стерилізатори, розміри яких варіюють залежно від кількості та розміру інструментів. Час кип'ятіння інструментів — 30 хв.Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.